Nicholas Daniel stichtte in 2005 het Britten Oboe Quartet samen met zijn vrienden/collega’s violiniste Jacqeline Shave, violiste Clare Finnimore en celliste Carloine Dearnley.

Hun gezamenlijke inbreng is niet alleen het behalen van de hoogste muzikale normen maar ook de vele jaren ervaring van het samen spelen waardoor het eindresultaat niet alleen warm, expressief en vooral ook leuk is.
Het doel is om het publiek muziek van de hoogste kwaliteit naar publiek aan te bieden en minder bekend repertoire te verkennen, evenals het spelen van standaard klassiekers.

Naast het genot van spelen in een nieuwe samenstelling genieten de vier van de uitdaging om een  zo evenwichtig en aantrekkelijk concert te programmeren.
Inmiddels heeft het kwartet in de hele U.K. van Aberdeen naar het Gregynog Festival in Wales, Swaledale en Wimbledon Festivals, Oxford, Brighton en Wigmore Hall tot  Kings Place in Londen acte de présence gegeven.
Daily Classical vindt dit nieuwe Engelse Hobokwartet verfrissend en hun eerste cd  ’A tribute to Janet’ op het Harmonia Mundi label zo verrassend goed dat dit voor ons alleen nog maar het predicaat Daily Classical Choice kan krijgen.

Voor de hoboïst  Nicholas Daniel is deze cd een eerbetoon aan Janet Caxton, zijn ‘geliefde leraar’. Voor Daily Classical een reden u een uur van heerlijke muziek voor te schotelen.

A Tribute to Janet
Britten Oboe Quartet o.l.v. Nicolas Daniel
HMM 907672

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical