De tweede editie van dit geweldige festival vindt dit plaats op 8 en 9 juni in Rotterdam. Ook dit keer is het contrabassist-bedenker en artistiek leider Oesi wederom gelukt de groten der aarde naar Nederland te halen met onder andere Bas-legendes Richard Bona, Renaud Garcia-Fons, Dominic Seldis, Rick Stotijn en Omer Avital.

Begenadigd contrabassist met een missie 

James Oesi

De ster van contrabassist is James Oesi is inmiddels ver uitgestegen boven het Hollandse polderlandschap, maar hij voelt zich gelukkig in Nederland ook al ligt de internationale muziekwereld aan zijn voeten.
Maar zoals we al schreven, Oesi is een man met een missie.
Hij is tevens bedenker en artistiek leider van het eerste contrabasfestival ter wereld dat na een zeer succesvolle start dit jaar voor de tweede keer plaats vindt op 8 en 9 juni 2019 in Rotterdam: Oude Luxor Theater en Villa Thalia.

Line-up

Het programma bestaat uit een uiteenlopend samenstelling van meer dan twaalf (inter)nationale acts met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma. Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival.
Het programma bestaat uit een uiteenlopend samenstelling van meer dan twaalf (inter)nationale acts met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma.

Een kleine greep uit de fantastische line-up van dit festival:
*Richard Bona – De in Kameroen geboren bassist Richard Bona (1967) is wereldwijd bekend, door zijn samenwerking met Harry Belefonte, Pat Metheny en John Legend. Bona speelt zowel viruoos op basgitaar als contrabas, schrijft zijn eigen stukken en zingt. Op het festival speelt hij met zijn group.

*Renaud García-Fons wordt wel de ‘Paganini van de contrabas’ genoemd. Hij beschikt over een uitzonderlijke techniek; door middel van strijken en plukken tovert García-Fons fascinerende klanken uit zijn contrabas. Door het toevoegen van een vijfde snaar vergrootte hij bovendien zijn improvisatiemogelijkheden. De klassiek geschoolde contrabassist en componist heeft een stijl ontwikkeld die een smeltkroes vormt van jazz, flamenco, Arabisch/oosterse en mediterrane folklore.
Op het festival speelt hij met zijn ‘Revoir Paris’ trio.

*Dominic Seldis presents: The Basses of the Koninklijk Concertgebouw Orkest. Gezien als het beste orkest van de wereld treedt basaanvoerder Dominic Seldis voor het eerst, en exclusief voor het Dutch Double Bass Festival op met leden van de bassectie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Daarnaast geven meer dan 12 (inter)nationale basacts acte de présènce waaronder : Jimmy Haslip, Rick Stotijn, Omer Avital etc.
Dutch Double Bass Festival biedt een breed aanbod: van klassiek tot jazz en crossover.
Op het festival op 8 en 9 juni spelen naast Bona, Garcia-Fons en Seldis een veelvoud aan bassisten met een aantal bijzondere programma’s. Nederlandse Muziekprijs winnaar Rick Stotijn gaat de samenwerking aan met het gerenommeerde Matangi Quartet.
Uit de hedendaagse jazzscene komt de samenwerking van de Zweede bassist Frans Petter Eldh en pianist/organist Kit Downes (GB). Daarnaast een aantal andere toonaangevende bassisten uit binnen en buitenland. De Israëlische Omer Avital komt met zijn ‘Qantar’ quartet. Festivaloprichter James Oesi speelt met zijn ‘group’ met onder andere David Kweksilber (rieten) en Tony Overwater speelt een soloconcert op contrabas en violone.

Praktische informatie
Het Dutch Double Bass Festival 8 en 9 juni
Het Oude Luxor Theater en Villa Thalia te Rotterdam


voor alle info, programmering en tickets naar:http://www.ddbf.nl
Vandaag is de kaartverkoop voor het festival gestart.

Een all-in kaart kost €66,
voor de zaterdag betaal je €38,95,-
voor de zondag €38,95.
Ook kunnen mensen het festival extra steunen door een Golden Support Ticket voor €100,- te kopen.


Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical