Muziekminnend Nederland steekt raar in elkaar.
Zodra de temperatuur de beetje aangename grens van 17 graden aantikt steekt het Johannes, Markus of Matthäusvirus de kop op. De liefhebbers schuiven nerveus op hun stoel heen en weer, want wat moeten we nu weer kiezen.
Daarom heeft Daily Classical de knoop doorgehakt en besloten er een geweldige belevenis van te maken. We gaan we van 17 tot en met 22 april naar Leipzig! de stad waar het in 1724 allemaal begon.


Precies 25 jaar later dirigeerde Bach het werk voor het laatst in Leipzig, de stad waar hij sinds 1723 cantor was aan de befaamde Thomasschool –en kerk.
Geen andere Duitse stad kent zo’n indrukwekkende muziektraditie als Leipzig.
Het is de stad waar Schumann zijn Frülingssymphonie componeerde, Clara Wieck een gevierd pianiste was, Grieg studeerde, Wagner geboren werd, Mendelssohn het Gewandhaus orchester leidde en de dichter Goethe studeerde en Faust schreef.

Een onvergetelijke Pasen
We gaan dus genieten van de Johannes-Passion in de Thomaskirche met het Gewandhaus orchester en het Thomanerchor, het wereld beroemde Duitse jongenskoor.
Maar los van het bijwonen van die geweldige Johannes-Passion moet u natuurlijk ook meteen van de gelegenheid gebruik maken om het Grassimuseum met zijn enorme collectie muziekinstrumenten, het Bach museum en het Mendelssohnhaus te bezoeken.
Kortom, een muziek en cultuurbezoek aan Leipzig zult u niet snel vergeten.
Een absolute aanrader voor uw laatste diner van uw Leipzig trip is de Auerbachskeller, het historische restaurant en lievelingscafé van de schrijver/dichter Goethe bevindt zich in de Mädler-passage. Vooraf reserveren is een must.

INFO
Mocht u voor het bijwonen van de Johannes Passion in Leipzig kiezen, maar opzien tegen de rompslomp van het boeken van hotels, tickets en toegangsbewijzen, kijk dan even op de site van Hannick Reizen; www.hannick.nl/leipzigpasen
Voor uitgebreide informatie over Leipzig kunt het beste gaan naar;
http://languages.leipzig.travel/nl/Leipzig_ontdekken_1005.html

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical