In de fraaie achterhoek ligt in het groen verscholen het schitterende Kasteel Ruurlo. Beroemd vanwege de semipermanente opstelling over het leven en werk van meester-schilder Carel Willink.

Kasteel Ruurlo

In Kasteel Ruurlo is de semipermanente opstelling te zien over het leven en werk van meester-schilder Carel Willink. Hoewel we een dag lang door dit fantastische kasteel zouden kunnen dwalen is ook de omgeving van Kasteel Ruurlo een grote vakantietip: zie de natuur weer tot leven komen op uw wandeling in het kasteelpark, verdwaal met uw geliefde in het doolhof om daarna te genieten van een lunch of borrel op het terras van de Oranjerie.

Het is met een fijne kop thee of koffie goed toeven in deze prachtige Oranjerie

Vroeger was de oranjerie de plek waar planten in potten overwinterden. De oranjerie is na een ingrijpende restauratie nu heropend als restaurant ‘Oranjerie Ruurlo‘. Voor, tijdens of na uw bezoek aan Kasteel Ruurlo, kunt u in deze oranjerie genieten van heerlijke gerechten, een kop koffie met gebak of juist gezellig borrelen op het zonnige terras.

Museum MORE

Maar Kasteel Ruurlo is niet de enige troef in onze uittip! In Museum MORE in vlakbij gelegen plaatsje Gorssel zijn tot en met 12 mei maar liefst 2 tentoonstellingen te zien: ontdek de fantastische Broers Barraud of bewonder de reconstructies uit het tv-programma Het Geheim van de Meester.

OPENINGSTIJDEN
Kasteel Ruurlo is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. In Kasteel Ruurlo beleeft u een prachtige dag uit waarin u de magie van de realistische topkunstenaar Carel Willink ontdekt. U vindt Kasteel Ruurlo aan de Vordense weg 2 Ruurlo

In Museum MORE vindt u topwerken van andere modern realistische grootmeesters, zoals Pyke Koch, Jan Mankes, Charley Toorop, Raoul Hynckes en Wim Schuhmacher. Via een speciaal combi-ticket kunt u genieten van beide werelden.

PLAN HIER UW BEZOEK:https://www.museummore.nl/plan-uw-bezoek/

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical