“Einaudi is een echte pionier en innovator. Met zijn afwijkende stijl van spelen kreeg hij in korte tijd de wereld aan zijn voeten.

Making off Seven day’s Walking

Een bijzonder en zeer indrukwekkend project

Na een aantal kwalitatief hemelbestormende cd´s komt hij met een bijzonder en indrukwekkend project. De zeven albums die zeven opeenvolgende maanden worden uitgebracht zijn het meest ambitieuze project van Einaudi in zijn 30-jarige carrière en de eerste in zijn soort. De volgende aflevering, ‘Seven Days Walking: Day Two’, komt alweer volgende maand uit. Elke ‘dag’ wordt vervolgens vrijgegeven, digitaal, een maand uit elkaar, in de aanloop naar ‘Day Seven’. Waarna de zeven delen in de herfst wordt uitgebracht als een set van de complete Seven Days.

 Day One

Day One, waarin piano en strijkers verweven zijn in zijn onmiskenbare stijl, richt zich op verschillende hoofdthema’s, die vervolgens in verschillende vormen terugkeren op de volgende albums – zeven variaties volgens dezelfde denkbeeldige route. Of dezelfde reisroute, op zeven verschillende tijden gevolgd.

De inspiratie voor het hele project is afgeleid van wandelingen die Einaudi door de bergen maakte. Hij legt uit: “In januari vorig jaar ging ik vaak lange wandelingen maken door de bergen, altijd ongeveer hetzelfde pad volgend. Het sneeuwde zwaar en mijn gedachten zwierven vrij in de storm, waar alle vormen, ontdaan van de kou, hun contouren en kleuren verloren. Misschien was dat gevoel van extreme essentie de oorsprong van dit album. “

De CD kunt u bestellen door op de link te klikken

https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/Einaudi%2BSeven%2Bday%2527s/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html

Seven Day’s Walking

Photo credits: Easy Chords Pianolessons.com

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical