Dirigent Barbara Hannigan en LUDWIG zetten hun succesvolle samenwerking voort met een internationale tournee. Vanaf 20 mei t/m 23 juni toeren ze langs Parijs, Dortmund, Dresden, Hamburg, Californië en Aldeburgh. Donderdag 23 mei zijn ze te gast in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Barbara Hannigan als dirigent in Het Concertgebouw

Een meesterwerk van Igor Stravinsky

The Rake’s Progress is een meesterwerk, met Barbara als dirigent kun je dat als publiek meteen voelen. Op het Europese vasteland spelen we uitsluitend The Rake’s Progress, op het Ojai Festival in Californië en het Aldeburgh Festival in Engeland zijn we orchestra in residence en spelen we nog een aantal andere prachtige programma’s.”

“De musici van LUDWIG vormen een flexibel collectief”, zegt Barbara Hannigan. “Ik werk al acht jaar met hen samen. Onze samenwerking is zeer productief, omdat we dezelfde muzikale ideeën delen. We zijn allemaal nieuwsgierig, we nemen allemaal risico en onze aanpak overtuigt: in 2018 hebben we voor ons album Crazy Girl Crazy een Grammy Award gewonnen en ook de Prix Klara voor beste internationale cd.” Met deze tournee gaat voor beide partijen een lang gekoesterde wens in vervulling. “We gaan bijna een maand met elkaar op reis langs prachtige zalen en festivals”, zegt Peppie Wiersma, artistiek leider van LUDWIG. “Het is inspirerend om Barbara nu in de rol van operadirigent mee te maken. Zij weet als geen ander hoe je alle elementen van een opera als een perfecte puzzel in elkaar schuift. Alle solisten zijn door haar persoonlijk geselecteerd en gecoacht binnen haar eigen Equilibrium Young Artists Project.

Verdronken Land

Tegelijkertijd doopt LUDWIG op 25 en 26 mei het Compagnietheater in Amsterdam om tot pop-up museum Verdronken Land. Het hele weekend staat het theater in het teken van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel.

Met pop-up museum Verdronken Land laat LUDWIG zich van een andere kant zien. Componist Piet-Jan van Rossum droomde van een illusionaire onderwaterwereld waar het leven gewoon doorgaat. LUDWIG zet deze droom in context en presenteert het pop-up museum Verdronken Land. Laat je onderdompelen in de onderwaterwereld van Van Rossum, zuiver je eigen slooten toiletwater in de Water-transformator, zie de realiteit van de inwoners van Jakarta die dagelijks tot hun enkels in het water staan in de fotoserie van Zilveren Camera-winnaar Cynthia Boll, stap in de éénpersoons-bioscoop van Jules van Hulst en luister naar de stem van de Noordzee.
Verdronken Land wordt gerealiseerd in samenwerking met onder meer We Make the City 2019, het Compagnietheater en Waterschap Amstel, Gooi & Vecht.

Laat deze kans u niet ontglippen om Ludwig en Barbara Hannigan in Nederland aan het werk te zien en ga voor info en tickets naar http://www.ludwiglive.nl
of naar

Pop-up Museum Verdronken Land
Za 25 en zo 26 mei 2019 – 10.00-17.00 uur Compagnietheater, Amsterdam http://www.ludwiglive.nl/verdronken-land

Europese tournee The Rake’s Progress
Dirigent Barbara Hannigan | LUDWIG | Cappella Amsterdam met Solisten uit het Equilibrium Young Artists Programme
Ma 20 mei Parijs Philharmonie
Do 23 mei Amsterdam Het Concertgebouw
Za 25 mei Dortmund Konzerthaus
Ma 27 mei Dresden Kulturpalast
Wo 29 mei Hamburg Elbphilharmonie

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical