Festival Classique opent donderdag 13 juni 2019 op het Zuiderstrand van Scheveningen met de strand-opera Aida aan Zee. Het festival brengt voor deze voorstelling, die drie maal wordt uitgevoerd, meer dan 350 musici en dansers op de been.

Festival Classique 2019

De dertiende editie van Festival Classique omvat van 13 t/m 23 juni tientallen voorstellingen en concerten in onder meer het Kurhaus, op het strand, in de haven, op de boulevard en in het reuzenrad.

“Na het ongekende succes van de Carmina Burana vorig jaar, kon een vervolg niet uitblijven”, zegt de nieuwe festivaldirecteur Neeltje Leemans. “Deze zomer vormen de zee en het Zuiderstrand het decor voor de strandopera Aida aan Zee. Arrangeur Marijn van Prooijen en regisseur David Prins bewerkten Aida tot deze semi-concertante en geheel nieuwe voorstelling.
Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer sopraan Kelly God, mezzosopraan Lien Haegeman en tenor Marcel Reijans. Speciaal voor deze gelegenheid is een 300-koppig community-koor opgericht, dat samen met de zangers van Theaterkoor Dario Fo de koorpartijen voor zijn rekening zal nemen. De zangers worden begeleid door een twaalfkoppig orkest, bestaande uit een mix van een klassiek ensemble en een popband. Choreografieën van Junadry Leocaria en Shailesh Bahoran en talrijke figuranten ondersteunen het verhaal.

Karima el Fillali en het Residentie Orkest

De Nederlands-Marokkaanse zangeres Karima el Fillali en het Residentie Orkest brengen 1001-Nacht, een programma in het teken van Sheherazade van de Russische componist Rimski-Korsakov.
Het werk is gebaseerd op verhalen uit het boek Vertellingen van 1001-Nacht. Het Residentie Orkest speelt alle vier de delen uit dit symfonisch gedicht. Tussen de delen door zingt Karima el Fillali nieuwe liederen in de klassieke Arabische traditie, begeleid door het orkest. Haar liederen zijn steeds een inleiding op de werken die volgen. Dankzij adembenemende video mapping-projecties op de wanden van de Kurzaal in het Kurhaus ontvouwt de muziek zich als een droom aan het publiek.

Peter R. de Wolf

Peter R. de Wolf is een nieuw satirisch muziektheaterconcert (16+) met acteur Frans van Deursen en een ensemble van het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Stef Collignon.
Aanvankelijk lijken we getuige te zijn van de zoveelste uitvoering van Peter en de Wolf van Prokofjev, maar Van Deursen kruipt in de huid van ’s lands bekendste misdaadverslaggever en die zet het verhaal rigoureus naar zijn hand.
Alle losse eindjes en vragen uit het originele verhaal dienen te worden opgelost, de onderste steen moet boven.
Een klassiek staaltje misdaadjournalistiek met naast Peter R. de Wolf ook een hoofdrol voor onder meer De Vogel, een bikkelharde drugshandelaar én knuffelcrimineel.

Festival Classique
Do 13 t/m zo 23 juni 2019

Tickets & Info www.festivalclassique.nl

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical