Vanmorgen was het zover! De binnenkomst van 24 unieke Tall Ships in de haven van Scheveningen. De bijzondere schepen, afkomstig uit tien landen en met vele nationaliteiten aan boord, kwamen in een grote parade de havens binnen gevaren. 

Shtandard Fotocredits Arjan de Jager

De Sail-In Parade vormde vanmorgen de start van vier dagen spektakel tijdens Sail op Scheveningen. Een bijzondere optocht van unieke schepen waarvan de bemanningsleden zichzelf presenteerden op de horizontale dwars geplaatste ra, die aan de scheepsmast hangt. Mexicaanse muziek uit de speakers toen de Cuauthémoc, op het schip uit Mexico dat binnenvoer, en enthousiast zwaaiende bemanningsleden op alle schepen. Het aanwezige publiek gaf hen een warm welkom.

 Nog drie dagen spektakel

Voor iedereen die de komende dagen nog naar Scheveningen wil komen is er voldoende te beleven. Dagelijks is een aantal schepen gratis te bezoeken. Vandaag (vrijdag) is er de feestelijke optocht van alle bemanningsleden en de prijsuitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta en op zondagmiddag kan het publiek de bijzondere vloot vaarwel wuiven vanaf de kades, boulevard en het strand.

Zomerse avonden

Met het mooie weer de komende dagen beloven de zomerse avonden in Scheveningen een waar feestje te worden. Het publiek kan tegen betaling meevaren op een Tall Ship Cruise bij zonsondergang of genieten in de haven van de sfeer, de openstelling van de schepen en de muziek aan de kade.

Sail op Scheveningen is van donderdag 20 juni t/m zondag 23 juni 2019.
Klik voor het programma hier: https://sailopscheveningen.nl/evenement/programma/

Fotocredits Arjan de Jager

  

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical