Tickets vliegen weg en hotels zijn razendsnel vol geboekt. Van half oktober tot eind november is het Maltezer eiland Gozo vanwege dit festival the place to be.

Festival Mediterranea van 19 okt. t/m 30 nov.

Festival Mediterranea is het jaarlijkse cultuurfestival op het Maltese eiland Gozo en een afspiegeling van het leven van kunst, cultuur en muziek uit de regio van landen rond de middellandse zee. Voeg dit alles toe aan dit toch al met geschiedenis overladen eiland en we spreken over een onvergetelijk evenement.

mythologie spreekt een woordje mee

Een verhaal uit de mythologie van Gozo vertelt over de oogverblindend mooie nimf Calypso die alles in het werk stelde Ulysses tijdens zijn huiveringwekkende speurtochten te sussen en  verleiden om hem zijn reizen te doen vergeten in ruil voor onsterfelijkheid en zeven mystieke jaren in haar armen. In navolging van Calypso probeert het al even oogverblindend mooie Gozo’s met haar charme de bezoekers te lokken in een caleidoscoop van evenementen Dus laat u verleiden en voel U  heel even mystiek gelukkig in uw onweerstaanbare afspraak met het Festival Mediterranea.

Ook Opera komt aan bod

Dit jaar Giuseppe Verdi’s “Il Trovatore”


Georganiseerd door Teatru Astra, legt het festival het eiland bloot in al zijn culturele en artistieke aspecten. Festival Mediterranea biedt alles waar Gozo trots op is in de culturele en artistieke arena. Het hoogtepunt van het festival is ongetwijfeld de spectaculaire presentatie van Il Trovatore van Giuseppe Verdi, met een dubbele voorstelling op 24 en 26 oktober 2019. Andere evenementen bevatten klassieke en symfonische muziek en vocale recitals.

Het festival biedt een evenementenprogramma dat de ongekende rijkdom van archeologie en geschiedenis omvat die het erfgoed van Gozo vormt. Met op de achtergrond Gozo’s oogverblindende en pure, natuurlijke schoonheid in de warme herfst.

Als U meer wilt weten over dit festival, bezoek dan http://www.mediterranea.com.mt

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical