Sinds de zomers warmer en langer worden zijn festivals aan de orde van de dag. Ieder zichzelf respecterend landgoed, kasteel of dorp organiseert een festival.Liefst natuurlijk met klassieke muziek, want cultuur MOET!
En zo rolde vanmorgen op de Daily Classical burelen een persbericht binnen van het Blaricum Muziekfestival. Het Gooise miljonairsdorp organiseert een serieus en mooi klassieke muziekfestival.
Helaas ondanks de vele mogelijkheden niet in de buitenlucht maar in de twee kerken die Blaricum rijk is: de Dorpskerk en de Vituskerk. 
Het Blaricum Muziek Festival wordt gehouden van 27 juni tot en met 7 juli.

Mathieu Herzog fotocredits: Abraham van Leeuwen

Peter Santa, oprichter van dit festival spreekt in zijn schrijven over de eerste ‘full size’ editie te organiseren. Dit jaar met 20 fantastische concerten in de twee prachtige kerken die Blaricum rijk is. En dat alles met het eigen Blaricum Music Festival Orchestra met daarin 60 (jonge) internationale topmusici onder leiding van de zeer bevlogen Franse dirigent Mathieu Herzog. Het enige minpuntje is dat Santa ‘vergeten’ is om ook te denken aan de grote groep jonge Nederlandse top musici uit te nodigen.
Wellicht een aandachtspuntje voor de volgende editie.

De Inwendige mens

Er zijn ook 2 intensieve masterclasses (viool en piano) en – om ook uw ogen en niet alleen uw oren te verwennen – is er een mooie Chagall-tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. Rondom alle concerten hebben we diverse luxe cateringmogelijkheden en arrangementen, maar er zijn ook cateringpunten waar gewoon een drankje en een hapje gekocht kunnen worden zonder dat er een compleet arrangement aangeschaft hoeft te worden. Het plein voor de Kunsthandel Studio 2000 is de plek waar we onze feestelijke festivalcafé zullen hebben. Kom gerust met ons een glaasje drinken en voor een gezellig gesprek!
We hebben nog maar één week te gaan tot de start van het Blaricum Music Festival dus haast u en bestel uw kaarten om niets te missen van bijvoorbeeld  het Hagen Quartet en de wereldberoemde Gypsy violist Roby Lakatos!

Voor meer info over de verschillende concerten en het bestellen van kaarten ga naar:http://www.blaricumfestival.com

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical