Na twee jaar in stilte bouwen is op het Amsterdams Java Eiland het gloednieuwe Hotel Jakarta geopend.

De oude pakhuizen en kades in de havens van Rotterdam en Amsterdam ondergaan al flink wat jaren een facelift die er niet om liegt.
En waarom ook niet?
De oude vervallen pakhuizen hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw.
Met groot gevoel voor de historie zijn de gevels en de pakhuisnamen bewaard gebleven en langzaam aan ontstaat er aan het waterfront een nieuw gebied met tot de verbeelding sprekende bedrijven, horeca uitgaansgelegenheden en hotels.

Rotterdamse vernieuwingsdrift
Rotterdam de stad met, volgens velen, de mooiste skyline van Europa pakte hun oude vervallen havengebied aan de ‘andere’ kant van de Maas zéér voortvarend aan en heeft nu de´Kop van Zuid´.
Een compleet nieuw uitgaansgebied met het nieuwe Luxor theater en Hotel New York.
Een joekel van een hotel op de plek waar vroeger menig gezin zich
op zoek naar een beter leven, inscheepte bij de Holland Amerikalijn.

De Amsterdamse IJ oevers
Ook de pakhuizen aan de stadkant van het Noordzeekanaal en het IJ waren in deplorabele staat en werden naar Rotterdams voorbeeld geheel gestript, gerestaureerd en gemoderniseerd en boden al snel onderdak aan een bonte schare kleine en grotere ondernemingen.
Maar ook de overkant van het IJ ontkwam niet aan de vernieuwingskracht van het stadsbestuur. Inmiddels is het oude Shellgebouw ingenomen door platenmaatschappijen, een hotel en een koffieshop.
Het filmmuseum Eye vertrok uit het Vondelpark en vond onderdak in prachtig nieuw onderkomen aan de IJ oevers en enkele weken geleden is met de opening van het gloednieuwe Hotel Jakarta Amsterdam opnieuw Hotspot rijker.

Genieten van de beroemde Indonesische gastvrijheid
Het hotel draait inmiddels al enkele weken en is nu al door de kritische Amsterdamse bevolking in het hart gesloten en geroemd om de bijzondere inrichting en warme en intieme Javaanse sfeer.
Uiteraard kunt u in de prachtige kamers zeer comfortabel overnachten maar het hotel beschikt óók over een geweldige Indonesische keuken.
Na een dagje Amsterdam is genieten van een uitgebreide Indonesische rijsttafel dan ook het aanbevelen meer dan waard!

Hoog tijd dus voor een bezoek en…. Selamat Makan !

Hotel Jakarta
Javakade 766, 1019 SH Amsterdam
Telefoon: 020 236 0000

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical