Van 29 mei tot en met 2 juni is het historische Oranjewoud met zijn ruisende bomen en kwinkelerende vogels het kloppende klassieke hart van het Noorden. Ruim 150 musici uit Nederland en ver daarbuiten, met klinkende namen tot vers talent, spelen magische muziek op wonderbaarlijke plaatsen

Openingsconcert

Bij het openingsconcert van Oranjewoud Festival draait alles om het fenomeen dat componisten van alle tijden heeft geïnspireerd: liefde. De Duitse musiciennes van Salut Salon laten geen kant van ’s werelds meest universele taal onberoerd.

Salut Salon cr: Christina-Krthe_Nuntze

De Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter en het Amerikaanse strijkkwartet Brooklyn Rider brengen werken van componisten en songwriters als Caroline Shaw, Elvis Costello en Kate Bush. Het resultaat is een kleurrijk programma dat niet in een vooraf gedefinieerd hokje past.

De Zweedse Mezzosopraan Anne Sofie von Otter cr: Marie Ruist

Het Duitse Stegreif Orchester beleeft op Oranjewoud Festival een spectaculaire internationale première met #freebrahms in het ijshockeystadion van Thialf. Met violiste Rosanne Philippens neemt dit unieke Berlijnse collectief het publiek mee tijdens het Zonsopgang- concert van de kalme Finse meren naar het temperamentvolle Cuba. Tijdens de Nacht van het Park spelen zij op verborgen en verrassende locaties in de sprookjesachtig verlichte Overtuin. In De Proeftuin kan iedereen genieten van hun brede muzikale palet tijdens meerdere korte sessies.

Stegreif Orchester cr: Roman Novitzky

Voor avonturiers zijn er verder optredens van The Erlkings die als singer-songwriters een nieuw licht werpen op Schuberts Die schöne Müllerin.  Meedoen, ook dat kan: zing mee in een tot kamermuziek verdichte versie van de Johannes Passion of hanteer de triangel in de interactieve en vrolijke concertvoorstelling How to play the triangle.

Voor klassieke muziekliefhebbers zijn er optredens van befaamde ensembles als het Busch Trio  en het Dudok Quartet. Pianiste Daria van den Bercken verwent u met een Scarlatti-programma. Wishful Singing zingt alles van Callas tot Bloody Mary en Tenor Andrew Dickinson en pianist Matthew Fletcher brengen de originele versie van Die schöne Müllerin.

De Proeftuin en De Kinderproeftuin
De Proeftuin vormt het festivalhart waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met uiteenlopende muziekstijlen. Er zijn korte optredens van vele festivalmusici en diverse bands.

Nieuw is dit jaar De Kinderproeftuin: verborgen achter een krullerige haag ontdekken de jonge bezoekers vier dagen lang een wonderlijke wereld met kunst, spel en vooral veel muziek. In de Hut op Kippenpoten zijn prachtige familievoorstellingen te zien, in sci-fi-koepels kunnen ze zelf een mini-opera maken en trucjes leren op diverse instrumenten. Er zijn giga grote kunstwerken om in te spelen en tussendoor kunnen ze  pimpelpaarse pannenkoeken eten. In de Kinderproeftuin van het Oranjewoud Festival is niets te gek en zijn de wonderen de wereld niet uit. 

Kijk voor het complete programma en kaarten op www.oranjewoudfestival.nl

Wilt even sfeerproeven? kijk naar de aftermovie van het festival 2018

http://oranjewoudfestival.nl/aftermovie

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical