Op 5 oktober en 6 oktober 2019 staat Willeke Alberti in AFAS Live met ‘’De Show Van Mijn Leven’’. Tijdens dit unieke concert haalt de grande dame van de Nederlandse muziek herinneringen op uit haar ruim 60-jarige carrière. Willeke zal haar eigen hits, de duetten met haar vader en de Nederlandstalige klassiekers ten gehore brengen.

Een stralende willeke fotocredits: Esther Gebuis

De redactie van Daily Classical kan haar dan ook niet anders aankondigen als de allergrootste vakvrouw in onze vaderlandse showbusiness. Met een groot hart voor onze ouderen is ze onvermoeibaar en met altijd een luisterend oor voor iedereen in haar publiek is nog wekelijks met haar eigen band onderweg naar haar vele optredens in het land. Tijdens haar rijke muzikale carrière, is Willeke Alberti veelvuldig onderscheiden. Naast diverse gouden en platina platen, ontving zij onder meer een Edison, de Gouden Harp, De Gouden Televizier-Ring, diverse oeuvre awards, de Majoor Bosshardt Prijs en werd zij in 1996 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Haar omvangrijke repertoire bevat onder andere liedjes als Telkens Weer, Carolientje, Spiegelbeeld, Samen Zijn, Ome Jan, De Liefde Van Je Vrienden en de memorabele duetten met haar vader Willy Alberti zoals De Glimlach Van een Kind en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen. 

In februari 2001 richt Willeke haar stichting op de Willeke Alberti Foundation met als doel structureel het welzijn en de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Naast haar eigen stichting zet Willeke zich o.a. in voor Stichting het Vergeten Kind, de Verwenzorg, het Rett Syndroom, het Aids Fonds, het Nationaal Ouderenfonds en Vier het Leven.

Johnny vervult de grote wens van zijn moeder

Haar zoon Johnny de Mol en mede-initiatiefnemer van de show heeft regisseur Arie Cupé en producent Tjeerd Oosterhuis gevraagd invulling te geven aan de grote wens van zijn moeder: in aanloop naar haar 75e verjaardag nog een keer groots uitpakken met een show vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

Willeke wordt tijdens het concert begeleid door haar eigen band onder leiding van Peter van der Zwaag en nodigt een aantal verrassende gastartiesten uit voor deze speciale avond. Willeke Alberti: “Ik bruis van de energie en ik vind het nog steeds een feest om op het podium te mogen staan. Vorige maand stond ik in een uitverkocht Circustheater Scheveningen, geef diverse optredens in het land en treed ook nog regelmatig met veel plezier op in verzorgingshuizen. En nu als klap op de vuurpijl, mag ik een grote show in mijn geboortestad Amsterdam doen op 5 oktober. Tijdens de show maken we een reis door de afgelopen 60 jaar. Van de liedjes met mijn vader tot het zingen van mijn eigen hits als Telkens Weer en Samen Zijn. Prachtig om straks herinneringen op te mogen halen met het publiek, een aantal dierbare collega’s en niet te vergeten mijn familie. Ik vind het heel bijzonder om op deze manier alvast mijn 75e verjaardag te mogen vieren”.

Ook al lijkt het nog ver weg,
wees er snel bij en bestel hier uw tickets
https://www.eventim.nl/tickets.html?affiliate=3LO&esid=2316387&fun=page&pagename=eventseries

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical