De 28-jarige Engelse dirigent Benjamin Goodson is de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Radio Koor voor het seizoen 2020/21.

Benjamin Goodson


Benjamin Goodson, werd geboren in het Engelse Hertfordshire, studeerde muziek aan het Hertford College in Oxford, waar hij de hoogste leidende prijs van de universiteit ontving. Hij studeerde dirigeren bij Sir Colin Davis, Paul Spicer, Peter Stark en Ulrich Windfuhr. Drie jaar na zijn afstuderen werd Goodson benoemd tot directeur muziek aan het Somerville College en daarmee de jongste musical director van de Universiteit van Oxford.

Liefde op het eerste gezicht

Goodson maakte begin juli 2018 een succesvol debuut bij het koor toen hij het voorbereidde op het Requiem van Mozart in het Concertgebouw. Als artistiek leider van de Universiteit was hij nauw betrokken bij allerlei initiatieven om nieuwe formats voor koorconcerten te verkennen. Zo heeft hij de Matthäus-passie van Bach opgevoerd met Tom Guthrie. Ook trad hij op als co-dirigent in Rundfunkchor Berlin’s Human Requiem en assisteerde bij de ontwikkeling van Robert Wilson’s baanbrekende enscenering van de Bach Motets.

Goodson over de samenwerking met het Omroepkoor; “Vanaf ons eerste gezamenlijke project samen voelde ik een oprechte verbinding met dit geweldige ensemble, een juweel in het Europese klassieke landschap. Ik zie ernaar uit om samen te werken om nieuw repertoire te ontdekken en om ons met ons publiek te verbinden.”

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical