Wie aan Eilat denkt als het Saint Tropez van Israël zal de mondaine badplaats niet zo snel koppelen aan het prestigieuze Eilat Chamber Music Festival. Toch is niets minder waar. Jaarlijks komen musici en ensembles van over de hele wereld naar Eilat om deel te nemen aan dit kwalitatief hoogstaande kamer muziekfestival.

Hoog op de internationale festivalladder

Onze hoofdredacteur van Daily Classical had al eerder het genoegen om het festival bij te wonen en was bij terugkomst behoorlijk onder de indruk van de professionaliteit en goede smaak waarmee de line-up van het festival tot stand was gekomen. Zijn conclusie achteraf was dan ook; ‘een breed opgezet festival waarbij rekening houdend met stijlperiodes en de juiste keuze van artiesten en ensembles iedere avond opnieuw een verrassend boeiend programma geboden kon worden’.

Kosten noch moeite waren gespaard door artistiek directeur Rozenberg en artistiek consultant Gilli Alon-Bitton. Als we dan toch gewaagd programmeren, doen we het ook meteen goed, moeten ze gedacht hebben. ‘Met als verrassende buitenbeentjes het buitengewoon virtuoze percussie duo Salamandrum en als de verrassing van het festival de Amerikaanse acteur John Malkovich in een kruising van een misdaadverhaal en een barokopera scoorden ze dan ook hoog op de internationale festivalladder.

Cultuur en relaxen en met dolfijnen zwemmen bij Dolphin Reef

Maar we zouden echter ernstig tekort schieten als we het niet ook zouden hebben over de prachtige natuur en cultuurschatten in de omgeving van Eilat. Timna Park, King Solomon’s Pillars, de rotstekeningen van 3000 tot 8000 voor Christus, en een dag heerlijk relaxen bij Dolphin Reef, het is teveel om op te noemen en absoluut de kroon op uw muziekreis.

Zodra we de definitieve line-up hebben en ter plekke zijn geweest om een mooi cultuurprogramma voor u samen te stellen komen we bij u terug met info over dit fantastische festival, een goed cultuurprogramma en natuurlijk heel veel beeldmateriaal.

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical