Genieten in de stad van de liefde.
I love Paris in the springtime – grote namen als Frank Sinatra, Dean Martin, en zelfs Roberto Alagna zongen het wereldberoemde lied.

Wat is dat toch met Parijs?

Al eeuwenlang heeft ‘La Ville Lumière’ een onweerstaanbare aantrekkingskracht op componisten, artiesten, kunstschilders, schrijvers en dichters. Van alle wereldsteden kan Parijs bogen op het grootste aantal gedichten, liederen en artiesten dat de schoonheid van de stad bejubelt.

Montmartre

Van Molière tot Jim Morrison

Parijs is altijd een levende stad geweest, met een ritme waaraan menig artiest, schrijver, kunstschilder of componist verslaafd raakte. Parijs de lichtstad waar de groten der aarde hoge toppen maar evenzoveel diepe dalen kende- vaak zelfs tot de dood erop volgde. Op Père-Lachaise, beroemde kerkhof van Parijs, vallen alle scheidslijnen die wij stervelingen, kleinzielig als we zijn weg. Daar ligt Chopin, naast Bellini begraven die op zijn beurt weer niet ver van de Italiaanse componist Rossini ligt. Dicht bij elkaar, zelfs bijna schouder aan schouder, lijkt het wel alsof wereldberoemde namen als Jean de La Fontaine, Molière, Jacques Offenbach, Edith Piaf en rocklegende Jim Morrison vanuit deze dodenstad gezamenlijk waken over het Parijse kunst- en cultuurerfgoed.

Absoluut géén haast

In Parijs loop je of je neemt de metro

Zodra de eerste krokussen en tulpen hun kopjes boven de grond steken, ontwaakt de lichtstad. De hartslag gaat omhoog en pompt een ongekende levenslust door de straten. Luiken gaan voor de ramen vandaan, terrasjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Montmartre staat plotseling vol schilderezels, de accordeonisten en straatzangers laten zich horen en heel Parijs heeft geen haast meer, want het is lente.

beetje trek? een crepe au sucre uit de hand

Dat is ook het moment waar we allemaal op gewacht hebben, want is er nu heerlijker dan samen langs de Seine te wandelen? Op een terras op de Champs-Élisées vergapen we ons aan winkelende en flanerende Parisiennes. ’s Avonds sluiten we de dag in stijl af met een fijne maaltijd met goede huiswijn in een van de vele kroegjes of restaurants van Montmartre

Heeft u nog een dag? Dan is het Louvre een must want een mens moet eenmaal in z’n leven de Mona Lisa gezien hebben.

U reist met de Thalys binnen drie uur zeer comfortabel naar het hartje van Parijs. Meer info over reserveringen en aanbiedingen:

https://www.thalys.com/nl/nl

Heeft u echter liever een reis waarbij alles voor u geregeld en georganiseerd wordt, neem dan contact op met Paulusma Reizen https://www.paulusma.nl/anvr/

fotocredits: dailyclassical/ header: paulusma travel

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical