Van 29 mei t/m 2 juni vindt in Nationaal Park De Veluwezoom de vijfde editie plaats van het ZOOM! Kamermuziekfestival.

Het organiserende Ruysdael Kwartet geeft, samen met door hen uitgenodigde topmusici uit binnen- en buitenland, concerten in monumenten, boerderijen, kerken en in de open lucht in de Gelderse gemeentes Rheden, Rozendaal en Doesburg. Met dit jaar onder andere Sopraan Lenneke Ruiten, celliste Ella van Poucke, de Japanse fortepianiste Tanno Megumi en de Engelse contrabassist Tim Gibbs.

“Ik ben een kind van de Veluwezoom”

zegt Joris van Rijn, violist van het Ruysdael Kwartet. Geboren in Velp, groeide hij op in Rheden. Hij kijkt reikhalzend  uit naar de festivaloptredens samen met sopraan Lenneke Ruiten. “Zij heeft een overvolle agenda en speelt in de grootste zalen ter wereld. Lenneke Ruiten maakt onder meer haar opwachting tijdens het gratis toegankelijke openluchtconcert aan de IJsselkade in Dieren, dat door zo’n duizend muziekliefhebbers zal worden bijgewoond.

concert Ruysdael kwartet

Dauwtrapconcerten

een welkom met koffie bij Petit Café Oranjerie

Nieuw zijn de Dauwtrapconcerten op Hemelvaartsdag, van oudsher dé dauwtrapdag bij uitstek. Vanaf 7.00 uur worden de deelnemers verwelkomd met een kop koffie bij de Oranjerie in Dieren. Een half uur later stappen zij op hun fiets richting de Carolinaberg in Dieren, alwaar onder de boom midden op de dertiensprong het eerste concert wordt gegeven door klarinettist Blake Weston en het Ruysdael Kwartet. Aansluitend volgen er concerten in de Dorpskerk van Ellecom en in de Dierense Toren. Het programma wordt afgesloten met een gezamenlijk ontbijt.

ZOOM! Kamermuziekfestival wo 29 mei t/m zo 2 juni 2019Tickets & Info: https://www.zoomfestival.nl

Advertentie
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical
Advertentie Daily Classical